Eurobasket

Κολέ: «Από την εποχή του Γκάλη και του Γιαννάκη ψηλά η Ελλάδα»(video)

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας, Βενσάν Κολέ, υπολογίζει πάντα την Εθνική, ακόμη κι αν λείπουν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ή ο… Βασίλης Σπανούλης.

Ο Βενσάν Κολέ έχει πάντα ψηλά στην υπόληψή του την Ελλάδα, ακόμη κι αν λείπουν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ή ο Βασίλης Σπανούλης, όπως είπε στη συνάντησή του με τα ΜΜΕ στο ξενοδοχείο των αποστολών στο Ελσίνκι. Φυσικά το πρώτο μέλημα για τον προπονητή της Γαλλίας είναι η αντίδραση μετά την ήττα-σοκ από τη Φινλανδία στην πρεμιέρα. Και ο ίδιος προσδοκά αυτό να γίνει το Σάββατο απέναντι στην Ελλάδα.

Αποστολή στο Ελσίνκι, Χρήστος Ρομπόλης

«Θα έχουμε μεγαλύτερη πίεση μετά την ήττα μας από τη Φινλανδία, αλλά ταυτόχρονα και μεγαλύτερο κίνητρο για να κερδίσουμε. Φυσικά για να προκριθείς θες νίκες και δεν μπορούμε να περιμένουμε για να τις πετύχουμε. Σίγουρα δεν είναι καταστροφή να χάσεις το πρώτο ματς, αλλά θα είναι αν συνεχίσουμε να χάνουμε. Θα πρέπει να αντιδράσουμε. Είχαμε παίξει πολύ καλά στα 4-5 τελευταία φιλικά, αλλά φαίνεται πως δεν κάναμε τη μετάβαση μεταξύ προετοιμασίας και επίσημων αγώνων. Χάσαμε από τη Φινλανδία στα… βασικά, κάναμε 15 λάθη στο πρώτο ημίχρονο, χάσαμε πολλά ριμπάουντ και η Φινλανδία βρέθηκε σε θέση να κερδίσει», τόνισε ο προπονητής των «τρικολόρ».

Ερωτηθείς αν θεωρεί την Εθνική ασθενέστερη με την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, απάντησε: «Δεν μπορώ να μιλήσω με ασφάλεια γι’ αυτό, γιατί δεν έχω δει την ελληνική ομάδα με τον Γιάννη. Σίγουρα είναι ένας σταρ του ΝΒΑ, αλλά ίσως με την απουσία του η ομάδα να έχει συσπειρωθεί ακόμη περισσότερο και να θέλει να αποδείξει πράγματα. Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα είναι πάντα από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, από την εποχή του Γκάλη και του Γιαννάκη, παρόλο που τα τελευταία οκτώ χρόνια είναι λίγο απογοητευμένοι. Όλοι ξέρουμε πως κάθε φορά είναι πολύ κοντά στις κορυφαίες θέσεις, ενώ συν τοις άλλοις η Ελλάδα έχει δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας και πολλοί από τους παίκτες αυτών των ομάδων είναι σε αυτή την εθνική. Έτσι, για μένα, η Ελλάδα πάντα είναι από τις πολύ δυνατές ομάδες, ακόμη κι όταν υπάρχει απογοήτευση για την πορεία της».

Όσο για το αν διακρίνει έλλειψη ηγέτη στην ελληνική ομάδα, είπε: «Μετά την αποχώρηση του Σπανούλη ασφαλώς άλλαξαν κάποια πράγματα, αλλά παραμένει καλή ομάδα. Η Ισλανδία παίζει διαφορετικό μπάσκετ από μας και ίσως είναι για εκείνους πιο εύκολο να αντιμετωπίσουν τη Γαλλία. Πάντως η Ελλάδα παραμένει… Ελλάδα. Ξέρουν να ελέγχουν το ρυθμό και το παιχνίδι, ενώ διαθέτουν τον Σλούκας, που για μένα είναι από τους κορυφαίους γκαρντ στην Ευρώπη, ενώ υπάρχει ο Καλάθης και ο Παππάς, που επίσης μπορούν να σκοράρουν. Θεωρώ πως είναι μια πολύ ισορροπημένη ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x